“Ik zit er even helemaal doorheen… in juni gooide hij een bom op mijn hoofd na 24 jaar… Ik zag het niet aankomen, was radeloos, boos en intens verdrietig, ben afgevallen etc, maar ben niet bij de pakken neer gaan zitten. Veel geregeld, zorgen voor 2 dochters van 13 en 15.. En nu 8 maanden later betrap ik me erop dat ik hem mis… En daar baal ik van. Ik kan alleen maar huilen eigenlijk, terwijl ik hem nooit meer terug zou willen. Maar hij was mijn grote liefde, hij weet alles van mij, en van de kinderen.. Ik vind het afschuwelijk om zo van elkaar afgesneden te zijn na 24 jaar lief en leed te hebben gedeeld 😥😥”

 Zomaar even een greep uit de vele reacties die bij mij binnenkomen. Als je het scheidingsproces ingaat, stap je eigenlijk in een gigantische rollercoaster. En eentje waar geen einde aan lijkt te komen. De verschillende emoties van ongeloof, onmacht, verdriet, boosheid en weer terug naar ongeloof, verdriet… het gaat maar door, En dan moet je ook nog een praktische beslissingen gaan nemen; ga er maar aan staan. Afscheid nemen van degene waarmee je ook goeie afspraken moet maken.

 En weetje waarom het misschien nog wel complexer is dan bij het werkelijk overlijden van je partner? Die ander, diegene waarvan je afscheid neemt, zit in zijn/haar eigen rollercoaster. En die loopt totaal niet parallel aan die van jou. Sterker nog, die loopt een totaal ander pad. Want, er is altijd eentje verder in het proces. Er loopt altijd eentje voor in de rollercoaster van emoties. En dat maakt het extra uitdagend om de communicatie op elkaar af te stemmen.

 En dan kan coaching een hele belangrijke positieve rol spelen bij het in goede banen leiden van de weg voorwaarts. Een begrijpende, maar neutrale sparringpartner waar je wel je hart kunt luchten, maar die altijd voor ogen zal houden wat belangrijk is en waar je naar toe wilt werken. Een positieve afhandeling van belangrijk deel van je leven. Coaching tijdens het scheidingsproces is een positieve keuze; een investering in de rest van je leven. En die gaat eruit komen. Dat durf ik te garanderen.

 Resoneert bovenstaande met je en wil je meer weten, schroom dan niet me aan te tikken. Ook al vind je het misschien een beetje eng.

 Stuur me een mailtje en dan is een kennismaking zo ingepland: Anouk@Go-Focus.com

Anouk