FAQ 

WAT IS COACHING?

Personal Coaching is een 1 op 1- relatie die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen tussen de coach en zijn coachee. De coaching bestaat uit een reeks gesprekken die erop gericht zijn erachter te komen waar je op dit moment staat en waar je (eigenlijk) wilt zijn. Als dit helder is dan wordt de tijd besteed om uit te vinden hoe we de kloof tussen deze twee kunnen overbruggen.

Ik begeleid dìe personen die zich realiseren dat het scheidingsproces complexer is dan ze hadden verwacht en kunnen overzien. Zeker mannen voelen een sterke verantwoordelijkheid om alles in goede banen te laten leiden en treden soms buiten zichzelf om het te bewerkstelligen.

Het hebben van een professionele, neutrale, meedenkende, maar ook kalm confronterende sparring-partner is wat iedereen kan gebruiken in deze turbulente periode.

𝐈𝐤 𝐤𝐚𝐧 𝐨𝐨𝐤 𝐝𝐢𝐞 𝐬𝐩𝐚𝐫𝐫𝐢𝐧𝐠-𝐩𝐚𝐫𝐭𝐧𝐞𝐫 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐣𝐨𝐮 𝐳𝐢𝐣𝐧.

Coaching is een vrij beroep, dat nog niet  ‘beschermd’ is. Dit betekent dat iedereen op dit moment zichzelf een Life-, Business- of Personal Coach kan noemen. Momenteel werkt de coachingsindustrie volgens zelfregulering , aangezien  er vrijwel in geen enkel land vergunningsvereisten zijn. Ik ben van mening dat dit in de nabije toekomst zal gaan veranderen. Tot die tijd wordt het nu al meer en meer belangrijk om een ​​ICF Certified Coach te zijn, aangezien bedrijven, organisaties en individuele coachees zich steeds beter orienteren en informeren en terecht vragen om referenties. Ik ben opgeleid door CoachU, een van de eerste opleidingsinstituten van coaches in Amerika en lid van de International Coaching Federation (ICF). Ik werk met mijn eigen (mentor) coach om zelf te blijven groeien als coach en meer referenties toe te voegen aan mijn creditaties.

WAT DOEN LIFE COACHES WEL EN NIET?

Echte Life Coaches…

 • Stellen je open vragen zodat je antwoorden dient te formuleren en duidelijkheid creeert over vraagstukken waarover je voorheen in vaste patronen dacht.
 • Luisteren intensief naar hetgeen je zegt en niet zegt.
 • Reflecteren hetgeen je zegt, gerelateerd aan je passies, normen, waarden, prioriteiten, talenten en obstakels op een duidelijke en objectieve manier.
 • Houden je verantwoordelijk ten opzichte van je zelf gekozen en geformuleerde doelen en acties.
 • Bewaren alles dat je zegt in strikte vertrouwelijkheid.
 • Bewaken je privacy volledig.
 • Zorgen dat je in beweging blijft totdat je je coachbare doelen bereikt hebt.

Echte Life Coaches…

 • Zeggen je niet wat je wel of niet moet doen.
 • Geven je geen ongevraagd advies over wat je wel of niet kunt doen.
 • Beloven geen gouden bergen.
 • Beginnen niet over je verleden en houden je focus voorwaarts gericht.
 • Oordelen niet.
 • Leggen je niet onder de loep.
 • Bekritiseren je niet.
 • Veroordelen je niet.
 • Laten je nooit schuldig voelen, om watvoor reden dan ook.
WAAROM HEB IK EEN COACH NODIG?

Niemand heeft een coach NODIG. Mensen KIEZEN ervoor om met een coach werken.

De varieteit van onderwerpen waar mensen op gecoacht willen worden is enorm. Er zijn zo veel doelen als er mensen zijn.

 

 

WAARVOOR KIEST MEN VOOR COACHING?

Ik begeleid dìe personen die zich realiseren dat het scheidingsproces complexer is dan ze hadden verwacht en kunnen overzien.

Zeker mannen voelen een sterke verantwoordelijkheid om alles in goede banen te leiden en treden soms buiten zichzelf om het te bewerkstelligen.

Het hebben van een professionele, neutrale, meedenkende, maar ook kalm confronterende sparring-partner is wat iedereen kan gebruiken in deze turbulente periode.

Ik kan ook die sparring-partner voor jou zijn.

WAT WORDT ER VAN MIJ VERWACHT?

Als je de beslissing hebt genomen dat het tijd is om je leven een nieuwe, positieve draai te geven en besloten hebt om dit actief aan te pakken met behulp van een coach, dan geloof ik dat je vastbesloten bent om dit daadwerkelijk te laten werken. Ik maak de belofte aan jou om je op koers en in beweging te houden.

Als je gecoacht wilt worden, dan is het belangrijk dat je gemotiveerd bent. Je hebt een open houding en bent bereid om kritisch naar jezelf  en je gedrag te kijken. Als coach houd ik je een spiegel voor. Ik vind het heel belangrijk dat je weet dat je altijd bij me terecht kunt (ook tussen coachingssessies in), dat ik bemoedigend en stimulerend ben, maar ik kan ook recht-door-zee zijn als ik denk dat je een zetje kunt gebruiken.  Als hiervoor openstaat, dan ben ik de coach voor jou. Tijdens een introductie sessie zullen we samen jouw wensen en onze manier van samenwerken bepalen.

Ik vraag je om op tijd te zijn voor onze geplande sessies. Ik vraag je om te genieten van de door jou ingeslagen weg. Ik vraag je om trouw te blijven aan je eigen inzet.

Neem contact met me op (anouk@go-focus.com); dan gaan we beginnen.

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN COACHING EN THERAPIE, COUNSELING, MENTORSCHAP?

Counselor of therapie. Coaching is geen therapie. Coaches richten zich niet op “problemen” en/of gaan terug in de tijd om te bekijken waar deze vandaan komen. Coaches hebben niet de intentie om menselijk gedrag te analyseren en/of te beschouwen.  Dergelijke kennis kan naar voren komen als klanten toekomstgericht bezig zijn om persoonlijke en professionele doelen uit te stippelen en/of te realiseren, maar het is zal nooit de focus van de coaching relatie zijn.

Coaching is op de toekomst gericht:  waar ben ik nu en waar wil ik zijn. En, hoe kan ik daar komen. De bedoeling is het creëren van een stap-voor-stap plan om persoonlijk gestelde doelen te bereiken.

Coaching is niet hetzelfde als mentorschap of training, waarbij een expertise wordt overgedragen van de specialist aan jou. Het is bijna het tegenovergestelde – jij bent de expert op het gebied van jouw eigen leven.

Sport. Coaching vind wel degelijk overlap met een aantal principes van sport coaching, zoals teamwork, het gaan voor een bepaald doel, het beste uit jezelf halen. Het meeste duidelijke verschil met sport-coaching is dat professionele coaching niet is gebaseerd op situaties van winnen/verliezen. Life Coaches richten zich op de versterking van de vaardigheden van hun klanten en niet om hen in situaties van competitie te brengen. Life Coaches zijn op zoek naar win/win oplossingen.

Beste vriend(in). Een beste vriend(in) is prachtig om te hebben. Een beste vriend(in) is om plezier mee te hebben en om ondersteuning te geven in moeilijke tijden. Maar, je moet niet je beste vriend(in) deelgenoot maken bij het nemen van de belangrijkste aspecten van je leven of bedrijf. Je beste vriend(in) moet je vriend(in) blijven. Je huurt een coach in om je te ondersteunen bij het nemen van belangrijke beslissingen die levensbepalend zijn of om zakelijke doelen te bereiken.

Je wilt nu weten wat coaching voor jou persoonlijk kan betekenen? Neem dan nu contact met me op; dat kan via een simpel bericht (‘Ik wil coaching’) naar mijn email anouk@go-focus.com.

 

WAAR VINDEN DE COACHING SESSIES PLAATS?

Face-to-face coaching vinden plaats op een locaties die we samen bepalen. Dat kan bij mij zijn of bij jou.

Voor zakelijke coaching is het gebruikelijk dat ik naar de locatie van je bedrijf kom.

Sommige van mijn coachees kiezen er voor om met mij te werken middels afspraken via Zoom. Vooral voor mijn internationale coachees is dit de meest efficiënte manier van communicatie.

Daarnaast is het ook nog mogelijk om de sessie wandelend in te richten. Mijn ervaring is dat dit een mooie afwisseling biedt en absoluut machtige gesprekken en inzichten oplevert wanneer het lichaam in fysieke beweging is.

Al mijn coachees kiezen voor een mix van bovenstaande mogelijkheden.

 

HOEVEEL SESSIES HEB IK NODIG?

De meeste van mijn klanten kiezen ervoor om ‘om de week’ een vaste afspraak te hebben. Het is afhankelijk van de omvangrijkheid van hetgeen waaraan je wilt werken. Coaching heeft een voortstuwend effect waarbij sessie ook vaak op elkaar voortbouwen. Om enige vorm van vooruitgang te zien adviseer ik om te beginnen met een serie van 10 sessies en deze te verspreiden binnen een periode van 5 maanden.

 

HOE LANG IS ELKE SESSIE

De ervaring leert dat de gemiddelde coaching sessie het meest effectief en efficiënt is tijdens een tijdsplan van ongeveer 60 minuten, maar ik houd altijd speling tussen elke klant om ervoor te zorgen dat elke sessie tot een bevredigend einde komt

De enige uitzondering hierop vormt de eerste sessie; deze duurt meestal 90 minuten. In dit tijdsbestek hebben we meer tijd om aandacht te besteden aan eventuele vragen, om vast te stellen hoe we samen zullen werken en wat de wederzijdse verwachten zijn. Hierdoor kun je tevreden zijn met alle randvoorwaarden voordat we beginnen.

 

WAT KOST COACHING?

Ik blijf up-to-date met de huidige prijzen trends en ben er trots op dat ik altijd waarde voor geld bied.

Mijn trajecten worden altijd tailor made en in samenspraak opgesteld, maar ik bied paketten aan met bedragen tussen € 1450,= (voor 10 sessies) – € 5000,=.

Als je geïnteresseerd bent in de tarieven voor Personal en/of Business Coaching, neem dan rechtstreeks contact met me op om wensen en geldende tarieven te bespreken.

WAT ALS IK MOET ANNULEREN OF EEN SESSIE MOET VERZETTEN?

Aangezien ik zeer zorgvuldig omga met mijn agenda en ook voorbereidingstijd inplan ten behoeve van afspraken van coachees is het belangrijk dat je mij op tijd op de hoogte brengt van eventuele wijzigingen in onze gemaakte afspraken.  Ik heb de term Fluide Planning geadopteerd, hetgeen betekent dat ik (met mijn coachees) structuur en planning afspreek, maar in overleg acceptabele verandering accepteer.

Ik hanteer wel de volgende voorwaarden voor het annuleren of verzetten van afspraken:

 • No-show of minder dan 24 uur van tevoren afzeggen/verplaatsen: volledige sessie prijs
 • 24 uur van tevoren of langer: ​​geen kosten

Houd er rekening mee dat sessies beginnen en eindigen op de afgesproken tijd; je haalt het meest uit je sessie als op tijd en voorbereid bent.