Als (business) coach van Go-Focus en als oprichter van het onlineprogramma REinvent Your live -een digitaal coachingsprogramma waarbij ik mensen help zichzelf opnieuw uit te vinden na een scheiding- ben ik ervan overtuigd dat ieder veranderingsproces in een mensenleven start met opruimen.

 Als je na een scheiding of break-up overnieuw begint, dan mag je alles weer helemaal opnieuw bedenken. Alles mag anders. Maar wanneer je nieuwe dingen wilt gaan uitnodigen in je leven, dan is het noodzakelijk dat je eerst ruimte maakt. Zonder ruimte kun je immers niet groeien.

 Maar waarom zou je daar niet sowieso de tijd voor willen nemen?

 De mensen die ik coach, werken met mij omdat ze iets willen veranderen. Eigenlijk beginnen we dan altijd met het maken van een pas op de plaats. Eerst schoon schip maken. Samen met de cliënt kijk ik vervolgens welke elementen er al goed voor elkaar zijn, welke elementen er volgens hen ontbreken en welke ze willen veranderen en aanpakken. Samen zoeken we uit waar de ruis zit. Is dit mentaal? Bij vrienden? In het sociale leven? Of misschien in de werkomgeving? Zo had ik bijvoorbeeld een cliënt waarvan het bureau een georganiseerde chaos was. Dit betekent dat je wat op te ruimen hebt. Ik maak dan gebruik van een worksheet dat hen helpt om te identificeren waar ze kunnen beginnen. Een mooie manier om de stand van zaken op te maken om vervolgens ruimte te creëren.

Om een houvast te bieden bij het maken van een nieuw begin ontwikkelde ik the Spring Cleaning Cycle. Het is een ‘combinatie’ van een aantal coaching tools. Dit worksheet biedt je leidraad bij het onder de loep nemen van zes onderdelen van je leven waarna je een stand van zaken kunt opmaken. Met het inzicht dat deze opdracht je geeft, kun je vervolgens orde op zaken stellen, zodat je daarna ruimte creëert om je nieuwe leven opnieuw te gaan invullen.

 Ben jij toe aan een voorjaarschoonmaak? Wil je schoon schip maken? Ik begeleid je graag. Vind je eerste stap op https://go-focus.com/gratis-e-books/

Anouk